Novice

BMW Concept Touring Coupe povezuje tradicijo s sodobnimi časi

Bavarska znamka je na letošnjem dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este predstavila Concept Touring Coupe, ki nadaljuje tradicijo legendarnih klasik znamke BMW.

Nemški avtomobilski proizvajalec se tudi letošnje leto ni izneveril tradiciji premier konceptnih vozil na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Tokrat so predstavili koncept Touring Coupe, dvosedežni kupe s trdno streho v slogu modelov “shooting brake”, ki naj bi ga poganjal trilitrski vrstni šestvaljnik. Po besedah Domagoja Dukca, vodje oblikovalskega oddelka pri znamki BMW, koncept predstavlja poklon brezčasni fascinaciji z avtomobili ter izraža strast in ljubezen do vožnje.

Ročno izdelan koncept je edini primerek in povezuje tradicijo modelov znamke BMW s sodobnostjo. Prepoznavnost predstavljenega koncepta zagotavlja oblikovna zasnova zadnjega dela, ki nadaljuje strešno linijo ter se brezšivno povezuje s stranskimi linijami. Videz zaokrožajo še posebna lahka aluminijasta platišča: 20-palčna spredaj in 21-palčna na zadnji osi.

Notranjost sledi značaju sodobnih modelov bavarske znamke z okoljem, orientiranim na voznika, s posebnim poudarkom na uporabljenih materialih, barvnih kombinacijah in natančnosti ročne izdelave. Ob razkritju koncepta so predstavili še unikatno serijo usnjenih kovčkov, ročno izdelanih v Modeni, ki poskrbijo za dodaten prestižni vtis.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, Motor1. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin prvi razvojnik: siljenje ljudi v e-mobilnost bo imelo obraten učinek
Na udaru strožjih ekoloških normativov tudi proizvajalci pnevmatik