Novice

BMW Z4 prenovljen v prihodnje leto

Ob treh novih barvnih odtenkih in posodobljenih elementih zunanjosti bo pri zmogljivejših različicah standardno na voljo tudi paket M-Sport.

Prenova na sredini življenskega cikla modelu BMW Z4 prinaša spremembe na sprednji maski in novo zasnovo odprtin za zajem zraka ter nova standardna 18-palčna platišča ali opcijsko možnost izbire 19-palčnih platišč. Ob treh dodatnih metalnih barvnih odtenkih (Thunderlight, Portimao Blue in Skyscraper Grey) bo ob izbiri prilagodljivih LED žarometov možno dodati paket M Lights Shadow Line, ki za poudarjen videz prinaša temne vstavke sprednjim in zadnjim lučem. Z modelnim letom 2023 bo ob nakupu različic Z4 sDrive30i in M40i že standardno na voljo paket M-Sport, ki ob poudarjenem športnem značaju prinaša še več dinamike.

Notranjost še naprej ostaja kombinacija notranjosti klasičnega športnega avtomobila in sodobnega kokpita, osredotočenega predvsem na voznika. Izbirati bo možno med tremi novimi kombinacijami materialov in barv ter razširjeno paleto asistenčnih sistemov. Ta standardno vključuje sistem za preprečevanje naleta z zavornim pomočnikom, sistem za ohranjanje voznega pasu in omejevalnik hitrosti, opcijski sistemi pa med drugim vključujejo prilagodljiv regulator hitrosti s funkcijo speljevanja, opozorilo pred menjavo voznega pasu ter parkirnega pomočnika v kombinaciji s kamero za vzvratno vožnjo. Poleg digitalne instrumentne plošče bo za podajanje informacij in nastavitve skrbel še 10,25-palčni zaslon na dotik, opcijsko pa bo na voljo tudi prikazovalnik na vetrobranskem steklu.

S prodajo nove različice modela Z4 naj bi pričeli v letošnjem novembru, cene pa naj bi se pričele pri slabih 54.000 evrih za model sDrive30i in nekaj več kot 66.000 evrih za M40i.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, Autoblog. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo EX90 z naprednim nadzorom notranjosti
Slovenska podružnica Renaulta z novim lastnikom