Novice

Slovenska podružnica Renaulta z novim lastnikom

S prvim oktobrom distribucijo znamk pod okriljem Skupine Renault v Sloveniji prevzema Skupina Taavura.

Skupina Renault, skladno s strateškim načrtom Renaulution, nadaljuje reorganizacijo, ki vključuje tudi prevzem poslov distribucije znamk Renault, Nissan, Dacia in Alpine v Sloveniji in na Hrvaškem. Slovenska podružnica Skupine Renault tako s 1. oktobrom prehaja v roke Skupine Taavura, ki preko svojega mednarodnega podjetja Grand Automotive tudi uradno prevzema distribucijo znamk Skupine Renault in Nissana v Sloveniji.

Podjetje Renault Nissan Slovenija d.o.o. v skladu z novo organizacijsko shemo spreminja svoje ime v GA Adriatic d.o.o. in bo še naprej poslovalo na istem naslovu in z istimi zaposlenimi. Razen spremembe kontaktnih elektronskih naslovov zaposlenih za kupce vozil in stranke servisov zamenjava lastnika ne predstavlja nobene spremembe. Prodaja je izvedena v skladu z dogovorom, ki vključuje prevzem vseh trenutno zaposlenih za uvoz in distribucijo ter aktivnosti prodajno-servisne mreže v Sloveniji. Vodenje slovenskega podjetja prevzema glavni izvršni direktor Lovre Živković, Petar Nevistić bo skrbel za znamki Renault in Alpine, Anže Sernel za Dacio in Lidija Ruden Kostrevc za Nissan.

Skupina Renault je Skupino Taavura izbrala zaradi njihovega dobrega poznavanja avtomobilske distribucije, ki ga bodo v Sloveniji dodatno okrepili z izkušnjami lokalne ekipe in močnim partnerstvom s prodajno-servisno mrežo. Skupina Taavura (Taavura Holding) je največja izraelska družba s področja cestnih prevozov in logistike, ki je bila ustanovljena leta 1948. S svojo avtomobilsko divizijo, v kateri je 6.500 zaposlenih, že več kot 20 let poslujejo v Evropi in regiji Adriatic, medtem ko celotna skupina zaposluje približno 15.000 ljudi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Slovenska podružnica Renaulta z novim lastnikom"


srcnik
2 meseci 2 dni nazaj

Jeeei, še bolj židovski bodo postali…

 
BMW Z4 prenovljen v prihodnje leto
Citroën Oli prikazuje vrsto novih idej