Novice

Bo Terramar prvi samosvoj model Cupre?

Okoli Cupre je zašumelo, da nameravajo letošnjo Ženevo izkoristili za predstavitev čisto prvega samosvojega modela. Ta naj bi nosil ime Terramar.

Ena glavnih nalog španske Cupre je nastopati kot samosvoja in od Seata povsem ločena znamka. Za enkrat je popkovina med obema še zelo očitno navzoča, saj so trenutno vse Cupre pravzaprav preznačkani Seati. A kaže, da so pri znamki pripravljeni narediti naslednji korak k prekinitvi vizualne povezave. V začetku marca naj bi namreč v Ženevi predstavili svoj čisto prvi model, športni terenec kupejevskih potez.

Čeprav so o njem zaenkrat zaokrožile samo govorice, da bo nižji in širši od Atece, pa ugibamo, da bo najbrž tudi krajši. Oblikovno naj bi pobral večino oblikovnih elementov iz konceptnega Seata 20V20, ki so ga prvič pokazali leta 2015 v Ženevi. Ko malo pomislimo o prihodnosti, ne bi bili prav nič presenečeni, če bi bila prva samosvoja Cupra pravzaprav španski Volkswagen T-Roc ali Audijev Q2. Slednjega že poznamo v najbolj našpičeni različici SQ2, za prvega pa ravno tako že vrabci na strehi čivkajo, da prihaja 300-»konjski« T-Roc R. Da je nekaj osnove v tem razmišljanju, primakne še napoved, da naj bi Terramar gnal dvolitrski EA888, navit na 300 KM. Motorizacija, ki bi ga uvrstila točno ob bok koncernskima izstrelkoma »na hoduljah«.

Upoštevajoč vse našteto bi lahko sklepali, da so imeli razvojni inženirji pri Cupri olajšano delo, saj so dobili dobršen del tehnike na nek način podarjen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesov koncept EQV s prvim nastopom v Ženevi
Super Bowl – kjer se ne vrti vse le okoli žoge