Novice

BYD v Ženevo tudi s priključno-hibridnim modelom

Kitajski avtomobilski proizvajalec za avtomobilski salon v Ženevi, poleg predstavitve priključno-hibridne tehnologije, načrtuje tudi nastope modelov znamk Denza in Yangweng.

Kitajska znamka BYD na ženevski avtomobilski salon prihaja s priključno-hibridno različico srednje velikega športnega terenca Seal U, ki ga nameravajo v Evropi ponuditi na trgih, kjer ni pretiranega povpraševanja po električnih modelih. S priključno-hibridnim modelom ciljajo na predvsem na tiste kupce, ki še niso pripravljeni preklopiti na baterijsko gnan električni avtomobil. Seal U je sicer na voljo tudi v električni različici, enako kot preostalih pet modelov, ki jih BYD ponuja v Evropi.

03-YangwangU8Iskanje odziva za prestižne modele znamke Yangweng

V Ženevi nameravajo predstaviti tudi model prestižnega športnega terenca Yangweng U8, ki je na Kitajskem naprodaj v priključno-hibridni izvedenki z dvolitrskim bencinskim motorjem v kombinaciji z elektičnim motorjem in baterijo kapacitete 49 kWh. Kitajski kupci morajo zanj odšteti okoli 140.000 evrov. Zaenkrat še ni znano, ali ga nameravajo ponuditi tudi v Evropi, kjer bi lahko predstavljal rivala Mercedesovemu razredu G, Range Roverju in BMW-jevemu modelu XM.

DENZA N7Predstavitev dveh predstavnikov znamke Denza

BYD na Ženevski salon prihaja tudi z dvema modeloma znamke Denza, ki so jo leta 2010 ustanovili v partnerstvu z nemškim avtomobilskim proizvajalcem Mercedes-Benz – ta si trenutno lasti 10-odstotni delež. Predstavili bodo model srednje velikega električnega križanca N7 in večji enoprostorski model D9, ki bo predstavljal rivala Mercedesovemu razredu V in modelu Lexus LM. Modeli znamke Denza naj bi prišli na evropske trge tekom letošnjega leta, lani pa je znamka v globalnem merilu prodala 127.840 vozil.

BYD je sicer v letu 2023 v Evropi prodal 15.644 vozil, kar je več kot trikratnik prodajnih številk iz leta poprej. Prodajni primat z velikim naskokom ohranja model Atto 3 s prodanimi 12.363 primerki. Dobre prodajne številke so beležili tudi globalno, saj so s tremi milijoni prodanih vozil v lanskem letu dosegli 62-odstotno rast prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto News Europe. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dacia je upoštevala kritike: marsikdo bo mislil, da gre za novo generacijo Springa
Kitajska cenovna vojna se širi: za elektriko še priključni hibiridi