Novice

Ferrari razkril prve podrobnosti modela Roma

Novi model so predstavili pod sloganom “La Nuova Dolce Vita”, saj naj bi predstavljal brezskrben in uživaški način življenja petdesetih in šestdesetih let v italijanski prestolnici.

Ferrari Roma je že peti premierno razkrit model znamke letos. Poganja ga nagrajeni 3,9-litrski V8 bencinski motor, ki ob podpori turbine razvije 456 kW (620 KM) in 760 Nm navora, na voljo v razponu med 3.000 in 5.750 vrtljaji. Moč in navor se preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvema sklopkama prenašata na zadnja kolesa, zmogljivost osemvaljnika pa omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 3,4 s. Hitrost 200 km/h doseže v dobrih devetih sekundah (9,3 s), najvišja dosežena hitrost pa naj bi znašala 320 km/h.

Videz zunanjosti se nekoliko oddaljuje od aktualnih modelov znamke ter spominja na Ferrarijeve modele iz 50-ih in 60-ih let preteklega stoletja. Silhueta kupeja z nizkim sprednjim delom, novimi lučmi in masko ter dolgim motornim pokrovom se preko sloke strehe in mogočnih bokov nad zadnjo osjo izteka v mehko zaobljen zadnji del. Glede na to, da ga pri Ferrariju predstavljajo kot kupe srednje velikosti 2+ s spredaj nameščenim motorjem in merami (dolžina 4,656 m, širina 1,974 m), ki bi to dopuščale, obstaja tudi možnost dodajanja dveh sedežev zadaj.

Kljub temu, da Ferrari zaenkrat ne razkriva več podrobnosti, je iz predstavljenih fotografij razvidna nova zasnova notranjosti, kjer srce armaturne plošče predstavlja zaslon multimedijskega sistema z iztekom v konzolo prestavne ročice, ki se nadaljuje proti dnu avtomobila. Digitalna instrumentna plošča in volan sta vzeta iz priključno-hibridnega modela SF90 Stradale, s katerim si delita še dvosklopkovni avtomatski menjalnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Elva je McLarnov najbolj ekstremni roadster
Nizozemska želi omejiti avtocestne hitrosti na 100 km/h