Novice

Karavan naj bo!

Čeprav jih iz vseh smeri napadajo križanci, so karavani še vedno kar visoko na spisku želja slovenskih voznikov. Tokrat smo se s kolegi v testu PRIMA odločili za primerjavo konkurentov v segmentu nekoliko večjih avtomobilov, prav takšnih, ki so enako dobrodošli tako za poslovno kakor tudi družinsko uporabo.

Osmič 

Minila so tri leta, odkar smo se prvič lotili velikega primerjalnega testa, kakršnega še ni bilo pri nas. Presegli smo interese in mnenja posameznega uredništva ter jih soočili, da bi prišli do čim bolj objektivnega stališča o lastnostih konkurentov v izbranem avtomobilskem segmentu.

Prima karavani D 2019 (4)V osmi ponovitvi smo se vrnili k uporabnim karavanom, le da smo si tokrat izbrali nekoliko večji format kot prvič, saj smo med seboj primerjali modele v segmentu D, ki ga lahko označimo tudi kot spodnji srednji razred. Ta je po podatkih Sekcije za osebna motorna vozila letos zabeležil nekoliko slabše prodaje rezultate kot lani, saj je bilo od januarja do konca novembra registriranih dobrih tisoč enot manj kot v enakem obdobju 2018.


PRIMA smo: Avto Fokus, Finance, Siol, Volan, Žurnal24 in Avtomobilizem.com.


Čeprav je bil naš spisek želja nekoliko daljši, smo na koncu za primerjavo zbrali naslednje modele:

Izven izbora sta tokrat ostala Kia Optima Sportswagon in Hyundai i40 Wagon, še posebej pa nam je žal za Mazdo6 Sportcombi, ki nam je v preteklosti ostala v odličnem spominu.

Zmogljiv dizel in samodejni menjalnik

K prostornim potovalnikom spada sodoben dizelski agregat, tokrat pa smo jim dodali še samodejne menjalnike, ki prispevajo k udobju vožnje v mestu, še bolj pa na dolgih razdaljah. Poleg tega omogočajo uporabnikom optimalno delovanje številnih vozniških pomagal.

Prima-primary

V primerjavi smo se dodobra posvetili uporabnosti in prostornosti potniškega dela in prtljažnika, preverili sodobna vozniška pomagala in sposobnosti dostopanja do informacij v realnem času, jih preizkusili tako na poligonu kot tudi na daljših vožnjah, preverili skupne stroške lastništva, na koncu pa dodali svoje vtise na podlagi celostnega nastopa.

Vse našteto in še kaj si lahko preberete v naših prispevkih, ki bodo objavljeni v petek, 13. decembra.

Avtomobilizem.com (Foto: PRIMA.)

Mnenja uporabnikov

22 komentarjev za "Karavan naj bo!"


4 leta 4 meseci nazaj

In kje je zmagovalec: Volvo V60?

4 leta 4 meseci nazaj

Hm. Cena za V60 D3 na nivoju Peugeota, D4 malenkost višja …

Skyen
4 leta 4 meseci nazaj

Mislim, da je bil tukaj ciljan cenovni razred med 30 in 40k. Volvo paše v 40 – 50k cenovni okvir.

4 leta 4 meseci nazaj

Jasno, da ne paše sem, ker je za klaso boljši. A cenovno se lahko primerja, še zlasti s Peugeotom.

jankometka
4 leta 4 meseci nazaj

Toyota Corolla TS?

ban
4 leta 4 meseci nazaj

Korola je rang golfa, megana, astre…

4 leta 4 meseci nazaj

Ti veš, kam spada Corolla? Definitivno ne v rang testiranih. 😉

4 leta 4 meseci nazaj

Najbolj prostoren je superb, najbolj moderen 508, najboljše se pelje tisti ki ima najbolj norega šoferja, motorji so pri vseh podobni, menjalniki prav tako, materiali in izdelava sta verjetno najboljša pri passatu in 508. Vrstni red bo passat/superb/talisman/508/insignia/mondeo.

JG2
4 leta 4 meseci nazaj

Za mene Renault Talisman, potem sta mi pa zanimiva še Ford in Peugeot. Nemških avtomobilov kot nasploh vseh reči iz Nemčije ne prebavljam.

ban
4 leta 4 meseci nazaj

Zmagala bo škoda.

jack86
4 leta 4 meseci nazaj

Ma nima kaj zmagat, star, trda plastika, preveč ceneno deluje za svojo ceno… P508 bi moral biti na 1. mestu, ampak ni nemc!

xxl
4 leta 4 meseci nazaj

Bodi realen, avto je preveč utesnjen za karavana.

ban
4 leta 4 meseci nazaj

pa saj ni 1. april.

 
Popularnost športnih križancev kriva za višje emisije
Razkrita je druga generacija Mercedes-Benza GLA