Novice

Kia razkrila osveženo različico modela Xceed

Kompaktni križanec Kia Xceed s prenovo dobiva osvežen videz, nove opremske pakete ter izbor hibridnih pogonskih sklopov.

Prenova na sredini življenskega cikla kompaktnemu križancu XCeed dodaja novo mero dinamike in ostrejši videz, poudarjem s prenovljenim sprednjim delom in drugačnimi LED sprednjimi žarometi, ki so skladnejši s trenutnimi smernicami znamke. Nova je tudi zasnova zadnjih LED luči, videz zadnjega dela pa poudarjajo difuzor v sijajni črni barvi ter opcijska 18-palčna platišča. Novost je opremski paket GT Line, ki poudarja športnost z vitkejšo obrobo sprednje maske in bolj poudarjenimi odprtinami za zajem zraka ter posebnimi 18-palčnimi platišči, zadnjim difuzorjem v barvi vozila ter spremenjenim videzom zadnjih luči.

Prenove je bila deležna tudi notranjost, kjer bo uporabnikom na voljo zadnja različica sistema Kia Connect z integriranim koledarjem Google in Apple, možnostjo pošiljanja navigacijskih podatkov iz telefona v avtomobil ter lociranja vozila preko pametnega telefona. V osnovi bo na voljo z radiem DAB in 5-palčnim zaslonom, srednji nivoji opreme prinašajo sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik ter povezljivostjo Android Auto in Apple CarPlay, medtem ko vrh ponudbe predstavlja informacijsko-multimedijski sistem z 10,25-palčnim zaslonom v kombinaciji z 12,3-palčnim zaslonom instrumentne plošče ter naprednimi možnostmi povezljivosti. V različici GT-Line kupci dobijo še usnjen volan z ravnim spodnjim delom, v usnje oblečeno prestavno ročico ter športne sedeže GT-Line.

Motorno paleto sestavljajo dizelski motor ter bencinski motorji v kombinaciji s hibridno tehnologijo. Začetek motorne palete predstavlja blago-hibridni bencinski 1,0-litrski motor T-GDI s 120 KM in 172 Nm navora, več zmogljivosti pa ponuja 1,5-litrski T-GDi s 160 KM. Ob izbiri različice GT-Line bo na voljo 1,6-litrski bencinar z 204 KM in 265 Nm v kombinaciji s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko in pospeškom iz mirovanja do 100 km/h v 7,5 s. S tehnologijo blagega hibrida bo na voljo tudi 1,6-litrski dizelski motor (136 KM/320 Nm) z možnostjo 7-stopenjske avtomatike ali inteligentnega 6-stopenjskega menjalnika iMT. Priključno-hibridno kombinacijo predstavlja 1,6-litrski motor v kombinaciji z električnim motorjem (44,5 kW) in močjo 141 KM ter z 196 Nm navora v povezavi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama. Električno energijo za do 48 km (60 km v mestu) čiste električne vožnje zagotavlja baterija kapacitete 8,9 kWh.

S proizvodnjo prenovljenega modela XCeed v proizvodnem obratu na Slovaškem naj bi pričeli tekom letošnjega poletja, prvi modeli pa naj bi prispeli v evropske prodajne salone v septembru.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Kia. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prodaja vozil v Evropi najnižja po letu 1996
Prihodnje leto bo v Hanovru VW Bus festival