Novice

Koncept Renault e-Plein Air za popestritev vročega poletja

Poletni koncept je rezultat sodelovanja Renaultovega oblikovalskega oddelka in oddelka Renault Classic, predstavili pa so ga na srečanju ljubiteljev modela Renault 4.

Obema oddelkoma se je pri snovanju koncepta pridružilo še podjetje Melun Rétro Passion, ki je specializirano za klasična vozila francoskega porekla. Kljub modernejšim smernicam oblikovanja je že na prvi pogled jasno, da gre za različico kabrioletne izvedenke Renaulta 4, ki so jo predstavili leta 1968. Kljub električnemu pogonu so obdržali reže hladilnika, značilne za ta model, le da so tokrat iz belega plastičnega materiala.

Notranjost, kjer se namesto klasičnih analognih merilnikov nahaja digitalni sklop, popestrijo sprednji sedeži v kombinaciji modre in bele barve, namesto zadnjih sedežev pa je na nekoliko dvignjeni površini nameščena košara za prtljago, pritrjena z dvema usnjenima pasovoma. Prostor pod njo je najverjetneje namenjen paketu baterij in pogonskemu sklopu.

Čeprav so bili pri Renaultu precej skopi s konkretnimi informacijami, naj bi koncept poganjal električni pogonski sklop iz malega Twizyja, po drugi strani pa ni potrjeno, za katero izmed obstoječih izvedenk so se odločili. Twizy je namreč na voljo v dveh različicah, šibkejšega ob paketu baterij s kapaciteto 6,1 KWh poganja električni motor s 4 kW (5 KM) moči in 33 Nm navora (maksimalna hitrost 45 km/h in približno 100 km dosega), medtem ko je močnejša verzija na voljo s 13 kW (17 KM) moči in 57 Nm navora ter doseže maksimalno hitrost 80 km/h.

Vsekakor zanimiv avtomobilček za preživljanje vročih poletnih dni, ki pa (vsaj zaenkrat) ostaja le kot študija in naj ne bi bil na voljo kupcem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Renault. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajski BAIC vstopa med lastnike Daimlerja
Daimler in Bosch dobila zeleno luč za samodejno parkiranje vozil