Novice

Novoletno darilo lastnikom Teslinih vozil

Pri Tesli so pričeli z distribucijo nove posodobitve programske opreme njihovih modelov, ki bo kmalu dostopna večini avtomobilov iz njihove ponudbe.

Pri ameriškem avtomobilskem proizvajalcu električnih vozil se očitno držijo podobnih načel v zvezi z posodobitvami kot pri ponudniku enega najbolj razširjenih operacijskih sistemov iz Redmonda, saj v relativno kratkem času od predstavitve programske nadgradnje na različico 10.0 že ponujajo novo posodobitev. Ta naj bi prinašala nekaj novosti pri delovanju avtopilota, izboljšano delovanje in širši nabor funkcionalnosti govornega upravljanja, izboljšane možnosti branja kratkih sporočil ter nekaj drugih dodatnih funkcionalnosti.

Nova posodobitev avtopilotu dodaja različne prikaze okolice, po novem naj bi bili prikazani dodatni objekti okoli avtomobila, vključno z zavornimi lučmi, stop znaki ter ostalo cestno signalizacijo. Hkrati naj bi že ponujal vpogled v morebitne zmožnosti avtonomne vožnje, ki naj bi bile implementirane v prihodnosti. Branje in odgovarjanja na kratka sporočila bo po novem mogoče aktivirati tudi z uporabo desnega gumba za izbiro. V primeru prejetega sporočila bo le-to ob prvem pritisku na gumb takoj prebrano in predvajano, ob drugem pritisku pa bo nanj možno odgovoriti; izgovorjene besede bodo samodejno pretvorjene v tekstovno sporočilo.

Možnost glasovnega upravljanja bo v posodobljeni različici bogatejša za širši nabor razumevanja glasovnih  ukazov, avtomobilu bomo lahko ukazali da naj nastavi temperaturo, ponastavi stranska ogledala ali pa, da nam predvaja glasbo po želji.

Poleg zgoraj omenjenih novih funkcionalnosti naj bi bilo v najnovejši posodobitvi zajetih še nekaj novih iger (Stardew Valley, Backgammon), v storitvi Tesla Theater pa bo možen ogled iger v živo preko storitve Twitch. S kratkim pritiskom na trobljo bo moč zajeti posnetek kamere na armaturni plošči, uvajajo pa tudi način “Camp Mode”, s pomočjo katerega bodo potekale nastavitve zračenja, temperature in osvetlitve notranjosti ter predvajanje glasbe.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
FCA namerava pospešiti razvoj novih modelov
Volkswagen odpira novo poglavje polnjenja električnih avtomobilov