Novice

Platforma MEB ostaja tudi po letu 2025

Skupina Volkswagen namenja znatna sredstva nadgradnji obstoječe platforme, ki bodo namenjena predvsem razvoju ter uporabi naprednejših baterij in elektronskih komponent.

Izvršni direktor Skupine Volkswagen Oliver Blume je odobril financiranje nadgradnje obstoječe električne platforme MEB, ki naj bi jo po prvotnih načrtih po letu 2025 zamenjala nova platforma SSP (Scalable Systems Platform). Obstoječa platforma MEB trenutno predstavlja osnovo električnih modelov znamk Volkswagen, Audi, Škoda in Cupra. Na njeni osnovi, oziroma na osnovi nadgrajene MEB-EVO in prilagojene MEB-Small s krajšo medosno razdaljo in manjšim paketom baterij, pa naj  bi v prihodnjih letih predstavili vrsto novih električnih modelov znamk pod okriljem Skupine Volkswagen. V skladu z dogovorom o sodelovanju pa naj bi jo uporabljali tudi pri Fordu.

Finančna sredstva v višini 1,5 milijarde evrov naj bi namenili prilagoditvi platforme za uporabo novih generacij baterij in krmilne elektronike, ki bi omogočala večje polnilne moči. Trenutno platforma MEB dovoljuje polnjenje z največjo močjo 135 kW, nadgrajena platforma MEB-Evo, ki po trenutnih informacijah ohranja 400-voltno arhitekturo, pa naj bi omogočala polnilne moči med 175 in 200 kW. Z odločitvijo Skupine Volkswagen, ki jo je v okviru avtomobilskega salona v Los Angelesu najprej razkril izvršni direktor volkswagna Thomas Schäfer, se rok za pričetek uporabe nove platforme SSP, ki bo temeljila na 800-voltni arhitekturi, premika vsaj za dve leti v prihodnost. Vsaj trenutno naj bi opustili tudi načrte v zvezi z novim proizvodnim obratom Warmenau, ki naj bi bil namenjen izdelavi modelov na osnovi platforme SSP, in s tem prihranili do 2 milijardi evrov.

Proizvodnja električnih modelov na osnovi platforme MEB trenutno poteka v šestih proizvodnih obratih – Zwickau, Dresden in Hannover v Nemčiji, Mlada Boleslav na Češkem ter v kitajskih obratih Changchun in Šanghaj, v sodelovanju s podjetji FAW in SAIC. Prihodnje leto naj bi se jima priključili še dve nemški tovarni (Wolfsburg in Emden), s proizvodnjo modelov na osnovi platform MEB pa naj bi v sodelovanju s podjetjem JAC kmalu pričeli tudi v tretjem kitajskem obratu Anhui.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar.  Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz EQT Marco Polo1 za skok v naravo
Borgward ponovno v stečajnem postopku