Novice

Športna Kia bo pripravljena do leta 2020

Kiin čistokrvni športnik po vzoru koncepta GT4 Stinger bo po besedah Paula Philpotta, direktorja znamke v Veliki Britaniji, na ceste zapeljal proti koncu desetletja.

Podrobnosti so, kot smo že navajeni, skrite, vendar pri Kii pravijo, da bodo navdih črpali iz dveh izredno priljubljenih konceptov: GT in GT4 Stinger. Koncept GT je eleganten štirivratni kupe s pogonom na zadnji kolesni par, koncept GT4 Stinger pa bolj kompakten kupe, izdelan po vzoru Toyote GT86.

Športnik ne bo slonel na kakšnem drugemu predstavniku znamke, temveč bo imel svojo zasnovo, ki bo po navedbah Philpotta še cenovno dostopen in bo, zaradi čim boljših prodajnih številk, na voljo po vseh svetovnih trgih.

Ameriški trg bo zaradi te poteze imel močan vpliv na sam format vozila, a Philpott predvideva, da bo imela uvedba novinca za posledico tudi dvig prodaje Kie v Veliki Britaniji. Prodajne številke bi z veseljem dvignili z današnjih 80.000 na 100.000 prodanih enot na leto.

Šef Kie na otoku je poleg novega športnika potrdil še prihod kompaktnega križanca v segment B, kjer se bo čez dve leti zoperstavil Nissan Jukeu, Renault Capturju in ostalim manjšim križancem. Korejski proizvajalec vozil je križanca napovedal že leta 2013 v Ženevi s konceptom Provo.

V letu 2015 so predstavili le novi Sorento, zato bo mirnega obdobja kmalu konec – približuje se konec šestletnega cikla obstoječih modelov. Med ključnimi zamenjavami bo najbolje prodajani športni terenec Sportage, ki bo svojega naslednika dobil naslednje leto. Vsi pa nestrpno pričakujemo prihod nove Optime, ki ga je Kia napovedala aprila v New Yorku. Med zadnjimi bo na ceste leta 2017 zapeljal novi Picanto.

Kdaj bo pripravljeno novo športno vozilo, še ni znano, pričakujemo pa ga do leta 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Športna Kia bo pripravljena do leta 2020"


pskoda
8 leta 8 meseci nazaj

Haha 2020… spet bedarije

 
Lamborghinijev superšportnik za izbrance na Pebble Beach
Audi je za najbolj zahtevne pripravil 445-kilovatno pošast