Novice

SUV na osnovi Toyote Yaris prihaja v Ženevo

S še enim dokazom, da so križanci danes zelo vroča roba, nam je tokrat postregla Toyota. V sporočilu za javnost so namreč potrdili, da bodo letos v Ženevo pripeljali čisto nov športni terenec, ki bo zavzel mesto najmanjšega v ponudbi.

Model bo tehnično osnovan na platformi TNGA-B, ki je osnova tudi za sveži Yaris, mersko pa se bo umeščal pod C-HR, trenutno najmanjši SUV v Toyotini paleti. Ker so nam Japonci  v tem trenutku postregli samo s fotografijo zadnjega detajla modela brez drugih dodatnih podatkov, nam ne preostane drugega, kot da poskusimo razbrati iz nje vse, kar se da.

Zaradi zatemnjene fotografije sicer v tem trenutku še vedno bolj zakrivajo kot razkrivajo videz modela, a je moč vseeno razpoznati ozki zadnji luči, ki sta nameščeni dokaj visoko, in logotip Toyota med njima. Ime je trenutno še skrito v temi, zato pa toliko bolj razločno kažejo napisa Hybrid in iAWD na spodnjem desnem vogalu prtljažnih vrat. Prvi potrjuje, da bo mali športni terenec lahko gnan s Toyotino hibridno tehniko, kot tudi, da bo lahko vsekolesno gnan. Zgolj na osnovi te fotografije sicer močno dvomimo, da bo to tudi edina pogonska opcija novinca, a se je vseeno lepo zavedati potenciala. Ker sta tako štirikolesni pogon kot nenazadnje tudi hibridni pogon v tem avtomobilskem razredu še vedno silno redka, pričakujemo, da bo levji delež prodaje predstavljala dvokolesno gnana izpeljanka, saj bo električno štirikolesno gnan pogon iAWD rezerviran samo za vrh ponudbe.

Kako zelo prepričani v nadvlado svoje hibridne tehnike so pri Toyoti, pričajo poročila, da iz ponudbe ekaterih svojih modelov umikajo klasične bencinarje in dizle.  Ne glede na to pa dvomimo, upoštevajoč relativno cenovno občutljivost tega avtomobilskega razreda, da bodo novinca ponudili izključno samo kot hibrid. Najmanj vstopna motorizacija bo zelo verjetno klasičen bencinar s prednjim pogonom.

Na odgovor o tem, koliko smo z našo napovedjo usekali mimo ali zadeli v polno, bomo morali počakati še nekaj dni. Natančneje do 3. marca, ko svoja vrata odpre mednarodni avtomobilski salon v Ženevi, kjer bo Toyota novinca tudi v celoti razkrila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Usposabljanje Fordovih mehanikov s pomočjo navidezne resničnosti
Projekt Vector predstavlja prihodnost mobilnosti znamke Jaguar Land Rover