Novice

Suzuki Ignis s prenovo ohranja stik s sodobnostjo

Suzuki je drugi generaciji modela Ignis namenil osvežitev na sredini življenjskega cikla, ki mu poleg drznejšega videza prinaša tudi večjo učinkovitost.

Osvežitev mini križancu prinaša novo prednjo masko ter spremenjene odbijače, ki s srebrnimi dodatki na spodnjem delu še dodatno poudarjajo športno terenski značaj in avtomobilu dodajo pridih edinstvenosti. Paleti obstoječih barvnih odtenkov zunanjosti so s prenovo dodali še tri nove (Caravan Ivory Pearl, Rush Yellow in Tough Khaki Pearl), medtem ko bo v notranjosti možno izbrati dve novi barvni kombinaciji – Lazuli Medium Blue Pearl in Medium Grey Metallic.

Notranjost še naprej ostaja v znanem futuristično urbanem slogu, njena zasnova pa temelji na horizontalnih linijah, ki povečajo občutek prostornosti. Nova sta med drugim instrumentna plošča in nadgrajeni multimedijski sistem z zaslonom na dotik.

Tudi prenovljeno različico Ignisa bo poganjal 1,2-litrski bencinski motor DualJet, ki s prenovo dobiva nov dvojni sistem vbrizgavanja in poleg visoke učinkovitosti omogoča tudi večjo odzivnost, opcijsko pa ga bo možno naročiti še v kombinaciji z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom CVT. Nadgradnje je bil deležen tudi sistem blagega hibrida, saj so kapaciteto litij-ionske baterije zvišali z obstoječih 3 Ah na 10 Ah ter izboljšali sistem rekuperacije, s pomočjo katere se polni baterija. Pri modelih, ki so namenjeni japonskemu trgu, naj bi moč motorja znašala 67 kW (90 KM), medtem ko točnih specifikacij za evropski trg pri Suzukiju še ne razkrivajo.

S prodajo prenovljenega Ignisa naj bi aprila najprej pričeli v Veliki Britaniji, ko bodo znane tudi cene in več podrobnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Suzuki. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znani so finalisti izbora za Svetovni avto leta 2020
Hispano Suiza Carmen Boulogne je električni hiperšportnik za 1,65 milijona evrov