Novice

Toyota predstavila novo generacijo legendarnega terenca

Novi Land Cruiser 300 je zasnovan na podlagi sedemdesetletne tradicije tega modela, ki so ga do zdaj prodali že v več kot deset milijonih primerkov.

Nova generacija modela Land Cruiser je nastala na osnovi platforme GA-F ter je opremljena z novimi motorji in menjalnikom. Zasnova še dodatno utrjuje filozofijo QDR (quality, durability, reliability – kakovost, trpežnost, zanesljivost), ki že od ranih začetkov predstavlja sinonim za terenska vozila Toyota. Nova platforma poleg izjemnih terenskih zmogljivosti še izboljšuje torzijsko trdnost, moč in dinamično ravnotežje, obenem pa ob nižjem težišču in masi omogoča še varnejšo vožnjo na urejenih podlagah.

Zunanjost ostaja v gabaritih predhodnika (dolžina 4,990 m, širina 1,980 m, medosna razdalja 2,850 m), ter skladna s terenskim značajem avtomobila, kjer funkcionalnost nadvlada estetiko, a ohranja mogočnost. Tudi notranjost je zasnovana predvsem funkcionalno in z osredotočenostjo na voznikovo delovno mesto ter upravljanje avtomobila v vseh razmerah. Kljub funkcionalni zasnovi je v kabini na voljo pravšnje razmerje med digitalnim in analognim, izbira materialov in estetskih dodatkov pa še dodatno poudari prestiž.

Poleg zasnove, ki omogoča pasivno varnost, bo za varno vožnjo skrbela druga generacija varnostnega paketa Toyota Safety Sense z vrsto sodobnih asistenčnih sistemov.

Z novo generacijo ne bo več na voljo osemvaljni motor, temveč bosta pogonske opcije predstavljala nova 3,5-litrski bencinski V6 Twin-Turbo in 3,3-litrski dizelski V6 Twin-Turbo. Oba bosta uparjena z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki v primerjavi s predhodnikom znižuje izpuste emisij za okrog 10 odstotkov.

Prodaja novega modela Land Cruiser 300 naj bi se pričela tekom letošnjega poletja, a ga po podatkih zastopnika v Sloveniji ne pričakujejo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Toyota predstavila novo generacijo legendarnega terenca"


2 leta 10 meseci nazaj

Pri V6 twin turbo je aerodinamika zadnja briga 🙂

mavrica
2 leta 10 meseci nazaj

lepa škatla

xxl
2 leta 10 meseci nazaj

Sarkazem verjetno. Rekel bi, funkcionalnost pred obliko. 😉

Firediver
2 leta 10 meseci nazaj

Se zdaj čisto nič več ne gleda vsaj na aerodinamiko?

2 leta 10 meseci nazaj

Zakaj bi rabil takšen avto aerodinamiko? Manjša poraba ali kaj misliš s tem?…pri takem avtu to sploh ni pomembno, so pomembnejši drugi aspekti.

Firediver
2 leta 10 meseci nazaj

Nekoč so tekmovali, kdo bo imel boljši aerodinamični količnik in s tem manjša poraba (pa tudi oblike so bile zato bolj dinamične), sedaj pa je to zadnja briga. Sploh še govorimo o kakem napredku, izboljšavi?

chad
2 leta 9 meseci nazaj

To je narejeno za druge svrhe, to ni avto za tutifrutije

 
Volkswagen se je z nekdanjim vodstvom dogovoril za poravnavo
Volkswagen Multivan T7 bo tudi elektrificiran