Novice

UPS je pri Arrivalu naročil 10.000 električnih dostavnikov

Podjetje UPS, eno največjih globalnih ponudnikov logističnih storitev, je naročilo kar 10.000 električno gnanih dostavnikov, ki jih bo dobavilo angleško tehnološko zagonsko podjetje Arrival.

Podjetje Arrival, ki se ukvarja z razvojem in izdelavo električnih arhitektur za dostavnike in v katerega je pred kratkim korejski avtomobilski koncern Hyundai-Kia investiral kar 100 milijonov evrov, sicer sodeluje z UPS že vse od leta 2016, ko so skupaj razvijali različne prototipe. V letošnjem letu je ameriški logistični gigant naročil kar 10.000 njihovih električno gnanih vozil, zasnovanih na platformi Generation 2.0 EV. Omenjeni dostavniki se bodo znašli na cestah še pred letom 2024 in sicer v Veliki Britaniji, v nekaterih evropskih državah ter v Severni Ameriki.

Glede tehničnih značilnosti Arrivalovih električno gnanih dostavnikov zaenkrat ni podatkov, pri podjetju omenjajo zgolj to, da je njihovo vzdrževanje v primerjavi s klasično gnanimi dostavniki polovico cenejše. Podjetje UPS tako gre po enaki poti kot v lanskem letu Amazon, ki je pri zagonskem podjetju Rivian naročil 100.000 električnih dostavnih kombijev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Arrival in UPS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ralf Speth se septembra umika z vrha Jaguar Land Roverja
Prvi električni Lincoln naj bi nastal pod okriljem podjetja Rivian