Novice

Volkswagen Tuareg R prihaja kot zmogljiv priključni hibrid

Pri Volkswagnu najavljajo prihod novega priključno-hibridnega modela, tokrat v obliki njihovega večjega in prestižnejšega športnega križanca.

Tuareg R se pridružuje družini priključnih hibridov znamke ter se postavlja ob bok modeloma Passat GTE in v bližnji prihodnosti prihajajočemu Golfu GTE. Volkswagen Tuareg R v priključno-hibridni različici je nastal na osnovi tretje generacije, ki so jo pri nemškem proizvajalcu prvič predstavili v letu 2018. 

Videz osnovnega modela je nadgrajen skladno s filozofijo Volkswagnove podznamke R ter se ponaša s spremenjenimi odbijači in odprtinami za zajem zraka, medtem ko bočne linije definira nižja zasnova vrat, dodatki na stranskih oknih in pokrovi stranskih ogledal v črni barvi. Le-ti v kombinaciji s črnimi režami hladilnika na sprednjem delu in zatemnjenimi stekli sprednjih matričnih LED žarometov zaokrožijo videz celote. Priključno-hibridni Tuareg R serijsko prihaja z 20-palčnimi aluminijastimi platišči Braga, za doplačilo pa si bo moč omisliti 21-palčna platišča Suzuka ali pa 22-palčna Estoril. Pri Volkswagnu so samo temu modelu namenili posebno nianso modre barve Lapiz Blue Metallic.

Zasnova notranjosti v duhu prestiža ponuja usnjene sedeže Vienna s kontrastnimi šivi in emblemom R, v usnje oblečen multifunkcijski volan ter aluminijaste dodatke na vratnih panelih in armaturni plošči. Kot del standardne opreme bo na voljo 12-palčna digitalna instrumentna plošča v kombinaciji s 15-palčnim zaslonom multimedijskega sistema, za dobro počutje pa bosta poskrbela štiripodročna klimatska naprava ter opcijski premijski zvočni sistem Dynaudio. Opcijsko naj bi bilo moč naročiti tudi sistema Night Vision in Travel Assist.

Priključno-hibridni pogonski sklop sestavljata 3,0-litrski V6 bencinski motor TSI (250 kW / 340KM) in električni motor (100 kW / 136 KM), ki skupno ponujata 340 kW / 462 KM moči in 700 Nm navora, ki se preko 8-stopenjske avtomatike in sistema 4Motion prenašata na vsa štiri kolesa. Do 100 km/h naj bi iz mirovanja pospešil v približno 5 s, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Baterija s kapaciteto 14,1 kWh je nameščena pod dnom prtljažnika ter naj bi zadostovala za dobrih 40 km čiste električne vožnje do hitrosti 140 km/h. Voznik bo imel možnost izbire različnih načinov vožnje (E-Mode, Hybrid, Eco, Comfort, Normal, Sport, Offroad, Snow in Invidual) ter možnost nastavitve moči polnjenja baterije s pomočjo bencinskega motorja in stopnjo rekuperacije energije ob zaviranju.

Volkswagen Tuareg R v vlogi priključnega hibrida bo premierno predstavljen prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Ženevi, medtem ko pričetek prodaje pri Volkswagnu načrtujejo za drugo polovico letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Voklswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Francozi imajo zopet svojo admiralsko ladjo
Konceptni Precept daje vpogled v bodočnost Polestarja