Predstavitve

Brez kompliciranja, prosim

Ford Ka+: slovenska predstavitev

Ford je v segmentu malih avtomobilov z nekaj obotavljanja predstavil model Ka+, ki kljub podobnim dimenzijam, kot jih ima družinska Fiesta, nagovarja nekoliko drugačno, manj zahtevno publiko.

Končno?

Če se kdo sprašuje, zakaj sem v uvodu zapisala, da je trajalo kar nekaj časa preden je Ka+ prišel do slovenskih kupcev, naj vas spomnim na to, da je znamka napovedala njegov prihod v Evropo že pred več kot letom dni. Kakorkoli že, zdaj je končno tukaj, pri slovenskem zastopniku pa se njegovega prihoda veselijo, saj bodo lahko zadovoljili povpraševanje uporabnikov, ki bi sicer morda kupili rabljen avtomobil ali pa jim je navlaka v obliki sodobnih tehničnih pomagal enostavno povsem odveč. Prav njim je verjetno namenjen tudi slogan: “Večji od pričakovanj.”

Prilagoditve

Kljub temu, da mali Ford za evropski trg proizvajajo v Indiji, naj bi bil dodobra prilagojen evropskim uporabnikom – globalnemu modelu so za nastop v naši regiji  izboljšali tako kvaliteto kot tudi vozne lastnosti in nivo zvočnega udobja. Zunanjost pa že na prvi pogled odkriva znane družinske poteze v obliki trapezoidne maske.

Ford Ka Plus (17)Ka+ je po zunanjih dimenzijah krajši od aktualne Fieste, a za skoraj tri centimetre višji, kar se pozna predvsem pri prostoru za glave potnikov. Notranjost potniške kabine je velikodušno odmerjena tudi za potnike na zadnjih sedežih, predvsem ko govorimo o prostoru za njihova kolena. Zadnja potniška klop je deljiva v razmerju 60:40. Prostor za prtljago premore 270 litrov prostornine ter je oblikovan dovolj praktično, da vanj lahko spravimo dva velika kovčka.

En motor, en paket opreme

Prava osvežitev je, ko na ceniku za spremembo vidimo zgolj eno različico – paket opreme Trend v kombinaciji z 1,2-litrskim bencinskim motorjem z oznako Ti VCT, ki premore 63 kW (85 KM) moči ter je usklajen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Akcijska cena zanjo znaša 10.750 evrov.

Pri zastopniku znamke kljub omejeni osnovni izbiri zagotavljajo, da je na seznamu doplačil dovolj dodatkov za vse, ki bi si želeli obogatiti izkušnjo v modelu Ka+. Ogledate si jih lahko v ceniku modela na tej povezavi, kjer je naveden tudi seznam serijske opreme Forda Ka+.

Besedilo in fotografije: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Brez kompliciranja, prosim"


Ivan36
5 leta 11 dni nazaj

Prejle peljali belo ka+ v Tolmin. hehe majhna kolesa in visok avto. GRD je!

yeo
5 leta 11 dni nazaj

Pred nekaj časa sem videl avto v živo in mislil, da gre za kakšen indijski tatamobil.. Nato pa sem videl fordov znak in nisem vedel a bi se smejal al jokal 🙂

xxl
5 leta 11 dni nazaj

Sam res, prav vidi se, da je Made in India. Tam verjetno pride 5990 z nekaj manj opreme.

frgo
5 leta 11 dni nazaj

jaz sem najprej pomislil, da je tisti filipinski space star spet dobil facelift

xxl
5 leta 11 dni nazaj

Kakšen nateg, za ta denar konkurenca nudi lepše in boljše avte z nič kaj manj opreme. Tudi tukaj moraš marsikaj doplačat.

Firediver
5 leta 12 dni nazaj

Vsi malčki “posebneži” zadnje čase stiskajo rep med noge in postajajo samo kopije večjih modelov…Že nova Micra oblikovno ni več tako posebna kot prejšnji dve generaciji, tako tudi ta Ford Ka ni več tako oblikovno poseben kot sta bili predhodni dve generaciji…zeh!

 
Veliko varnosti v manjšem paketu
Bo dovolj prepričljiv?