Predstavitve

Najbolj zaželen

Kia XCeed: slovenska predstavitev

Pri slovenskem zastopniku znamke Kia napovedujejo, da bo novi XCeed najbolj zaželen član družine Ceed, saj naj bi njegove prodajne številke dosegle seštevek ostalih treh karoserijskih različic.

Prednji par vrat

Kia XCeed (4)Verjetno se še spomnite razkritja modela XCeed, kjer je bilo med drugim zapisano, da ima s petvratno kombilimuzino skupen le prednji par vrat. Seveda gre za dobro umeščeno izjavo tržnikov, a je v njej tudi zrno resnice. Kljub temu, da sta oba člana kompaktne družine Ceed, ki so jo pri proizvajalcu diverzificirali v vse možne smeri, da bi čim bolje pokrili obsežen segment, so med njima številne razlike. Za začetek v drznejšem, bolj nastopaškem videzu križanca, ki je nekoliko daljši, širši in višji od petvratnega Ceeda ter v zadku ponuja več prtljažnega prostora.


XCeed v številkah – dolžina: 4.395 mm, širina: 1.826 mm, višina: 1.495 mm, medosna razdalja: 2.650 mm, odmik od tal: 172 mm/184 mm (16″/18 ” platišča), prostornina prtljažnika: 426-1.378 l.


Ko je govora o oblikovanju, pri znamki v ospredje postavljajo čustveno komponento, saj naj bi XCeed prav z atraktivnim videzom najbolj prepričljivo nagovarjal bodoče kupce. Za še bolj nepozaben nastop so mu med drugim namenili ekskluzivno rumeno karoserijsko barvo Quantum, ki ji lahko uporabniki po želji dodajo črno oblazinjenje s kontrastnimi rumenimi elementi. Sicer pa je njegova notranjost oblikovana usklajeno z ostalimi predstavniki družine; sredinska konzola je nekoliko obrnjena proti vozniku, ki pa ima v novincu 44 mm višji položaj sedenja kot v petvratnem Ceedu.

Med številnimi spremembami oziroma nadgradnjami, ki so značilne za XCeed v primerjavi z ostalimi tremi izvedenkami ter mu omogočajo primerno vozno dinamiko, so njemu lastne nastavitve vzmetenja, blaženja, krmiljenja, zaviranja ter nova platišča in pnevmatike.

Varen in povezan

Kia XCeed (13)V modelu XCeed uvaja Kia svoj najsodobnejši infozabavni sistem Uvo Connect, ki skrbi za založenost voznika z vsemi pomembnimi informacijami, prikazanimi na sredinsko nameščenem 10,25-palčnem zaslonu (osnovni avdio sistem ima zaslon velikosti 5 palcev ter prostoročno povezavo Bluetooth, srednji paket opreme 8-palčni zaslon na dotik ter AppleCarPlay/Android Auto, najvišji pa 10,25-palčni zaslon ter vključeno satelitsko navigacijo, storitve Kia Connected, možnost glasovnega upravljanja in hkratne povezave dveh naprav). Ob serijskih 3,5- oz. 4,2-palčnih merilnikih Supervision pred voznikom bo XCeed prva Kia, ki bo na voljo tudi s povsem digitalnim prikazom merilnikov na 12,3-palčnem zaslonu.

Med vozniškimi pomagali, namenjenimi večjemu udobju in varnosti potnikov, so XCeed serijsko opremili s sistemom za ohranjanje položaja na voznem pasu (LKA), samodejno regulacijo snopa žarometov (HBA), opozorilom na zmanjšano zbranost voznika (DAA) ter sistemom za preprečevanje naleta (FCA). Te in še številne druge opcijske sisteme, ki so na voljo v dražjih izvedenkah modela, po novem pri znamki združujejo pod imenom DriveWise.

2020 bo začetek elektrifikacije

V ponudbi pogonskih sklopov so zaenkrat trije bencinski motorji razpona moči od 88-150 kW ter dve izpeljanki dizelskega agregata 1.6 CRDi. Vsi, z izjemo najšibkejšega bencinskega motorja, imajo možnost izbire 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko (7DCT) namesto ročnega 6-stopenjskega menjalnika.

Motorji XCeed

Leto 2020 bo med drugim prineslo razširitev pogonske palete s priključnim hibridom sistemske moči 104 kW (141 KM) ter 265 Nm navora (8,9 kWh litij-polimerni baterijski sklop, elektromotor z močjo 44.5 kW, 1.6-litrski bencinski motor, 6DCT), ki naj bi po prvih napovedih omogočal približno 60 km vožnje v električnem načinu. Dizelska paleta pa bo (predvidoma serijsko) nadgrajena z blagim 48-voltnim hibridnim sistemom.

Kia XCeed (1)Cene za novi XCeed, ki je na voljo v treh stopnjah opreme, se pričenjajo pri 22.590 evrih, z upoštevanjem akcijskega popusta v višini dveh evrskih tisočakov. Izbira hišnega financiranja prinese dodatnih 4.600 evrov bonusa, medtem ko “joker” za gotovino znaša 1.900 evrov. Ostale podatke o cenah in opremi najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović. Infografika: Kia.

Mnenja uporabnikov

27 komentarjev za "Najbolj zaželen"


3 leta 7 meseci nazaj

Mislim da je xxl omenil plačilne pogoje, jaz imam Ceeda 2016 na njihove pogoje plačevanja in se mi zdi ok. So mi povedali vse kako in zakaj, ničesar mi niso prikrivali itd. In kot si omenil, kia je za takšne, ki nimamo denarja, za takšne, ki pa denar imajo/imate ( brez faušije prijatelj) pa obstaja A Cosmus na Celovški. Na keš prijatelj. Lp

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Tudi na Celovški lahko vzameš lizing. Kia xceed 1.4 140 me pride 28000€, za ta denar že dobiš X1 ali X2 140, celo z full led.

tha_man
3 leta 7 meseci nazaj

Zgleda zelo kul, zame eden lepših crossoverjev na trgu. Notranjost je odlična, na slikah sicer nič posebnega, a v živo zgleda bolje in res daje občutek kakovosti. Ena zanimivost – podobno kot Mazda s CX-30 so tudi tukaj na zadnjih vratih šparali na plastiki in je trda, medtem ko je v Ceedu (in Mazdi 3) mehka. Načeloma nič groznega, ampak glede na to da gre v obeh primerih za dražje in kao bolj fancy avte (s praktično isto notranjostjo), se mi zdi škoda, da taka malenkost brezveze pusti malce grenak priokus.

srcnik
3 leta 7 meseci nazaj

Pri cenah lahko še navedete, da velja popust 2000€ samo za vozila iz zaloge… za marsikoga pomemben podatek… Drugače je pa kar lep, meni najlepša izvedenka ceeda…

DX5050
3 leta 7 meseci nazaj

…saj naj bi njegove prodajne številke dosegle seštevek ostalih treh karoserijskih različic.

No temu se pa reče optimizem. 😀

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Lep avto, ne bi se je branil, je pa cena kar visoka, na ravni konkurence, celo višja. Kaj ti pomaga izdaten popust od 4600, če potem ne smem položit 60,70,80%… svojega denarja.Bom si jo vsekakor malo ogledal.

nejc1
3 leta 7 meseci nazaj

Zakaj hudiča bi želel dat 80% pologa? Potem še nabrskaš nekako tistih 20% in je avto takoj tvoj, si takoj prvi lastnik in nisi več nikomur nič dolžan itd…

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Pa kaj se zdaj loviš za številke, čist za primer sem napisal 80, te pa 50,60,70%. Si zdaj zadovoljen?
Pa nabrskaj ti še 4-5000 evrov, če ti je to tak drobiž.

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

Če bi ti bil avto res všeč, bi bilo to popolnoma nepomembno.
Ker pa so plačilni pogoji taki, kot so, se boš pač obrnil drugam. Simpl!

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Avto mi je všeč, pogoji pa ne, 26090 za 1,4 ne dam. Prav s tem “popustom” 4600, bi bila realna cena. In tako izgubijo kupca, ki se bo pač obrnil drugam. Simpl!

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

No, že toliko časa nam te čudne plačilne pogoje omenjaš, da dobivam občutek, da:
– ali si jim to kdaj v salonu Kie sploh omenil in zakaj ne
– in če si, te potem pač ne upoštevajo in so že sprijaznjeni, da so te izgubili kot stranko
Tukaj bi bil nek logičen konec zgodbe..razen če želiš trajno negativno reklamo delati in te najbrž v Kiinem salonu niti še ni bilo glede teh plačilnih zagat, ki te tako pestijo.

Moje mnenje: Ko bo vsem zmankam škripala prodaja, se bo dalo marsikaj zmeniti. Če ne si pa kupte malo rabljeno vozilo od privat osebe na keš.

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Če pa so “čudni” pogoji. Poglej katero ceno oglašujejo pri vseh Kiah. Nobeden to ne počne na tak način. Kupec misli, kakšen popust dobi, ko pa pride v salon, in vidi pogoje, ga mine. Sem jim to omenil, takšna je pač njihova politika. Mene pa moti, da oglašujejo na tak način, ker vsak laik misli, da je oglaševana cena, prava cena, pa še zdaleč ni tako ugodna, razen če vzameš skoraj cel avto na obroke. Za cca 300 eura obroka, dam 20 000 pologa in vzamem avto za 35 000 evra, ne rabim ti razlagat kaj vse dobim za ta denar.

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

A se ti zdi res vredno, da se toliko ženeš glede teh čudnih pogojev? In to pri čisto vsakem članku o Kii?

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Da, ker s tako politiko stimulirajo kupce brez denarja, tiste, ki ga imajo, pa odvračajo, tako na grobo povedano, da ne bo kdo narobe razumel. Nobenega nočem s tem užalit.

Veronika.borghesi
3 leta 7 meseci nazaj

Kdor ima denar, ga investira drugam, ne pa v avto, ki ga kupi prek financiranja. To so na zahodu že zdavnaj razumeli, le še v SLO nekateri filozofirate okoli tega.

Bucko99
3 leta 7 meseci nazaj

Hja, ampak Kii je interes prodati avto tistim ki nimajo denarja, ne tistim, ki ga imajo ?!? 😀 Sicer pa niso edini…

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Na zahodu imajo tudi precej višji standard, zato jim ni treba jemat avto na obroke. Pri nas bi Kia lahko zaprla salone, če nebi imela takšne cenovne politike, ker za gotovino so tako drage, da vsak pameten kupi kaj drugega.

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

Zahtevaš spremembo plačilnih pogojev, hkrati pa sam ugotavljaš, da sprememba le-teh lahko ogrozi Kiin obstoj? Pa nobenega nočeš užalit?
Daj povej direktno, da bi rad da Kia crkne, ne pa, da hinavsko zavijaš v celofan “altruistične skrbi za potrošnike”!

Sedaj pa navalite na minuse pod ta post.

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Kaj ti je tako težko priznat, da je kia za “denar” predraga? Če bi mi dali 4600 popusta pri 18000 pologa,bi je mogoče celo kupil.

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

Kia si je nastavila tako ceno in take pogoje. Zgleda, da ima dovolj kupcev in ji ni treba nižati cene…lahko rečem, da se zna prodajati.
Malo več osnov ekonomije ti ne bi škodilo. Pa malo manj floskul o Kii izpred 15-20 let tudi…
Ti bi jo mogoče kupil samo, če bi se prodajala pod ceno…to pove vse!

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Spet nabijaš. Pod ceno? Za primerno ceno, kot PSA, Renault, FIAT…, ne pa premium ceno, ker ni, in nikoli ne bo. Prodaja se, ker jo kupujejo večji del na obroke, ker je drugače predraga, o tem smo že debatirali.

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

Kako nabijanje? Zakaj bi po tvoje Kia morala spustiti ceno, če pa ji gre dobro? Samo zato, da bo cena primerljiva navedeni konkurenci? Samo zato, da jo kupiš ti? Se pa visoko ceniš, če ni po tvoje, je vse za en k.urc…osnove ekonomije ti manjkajo, oz. ne moreš razumeti zakaj se nekaj lahko prodaja drago, ostali pa morajo imeti nizko ceno, da gre skozi…

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Ostali morajo imet nizko ceno, spet nabijaš. Naj se kdo drug ukvarja s teboj, meni se ne da več. Koliko imaš prav, se vidi po plusih in minusih.

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

Jaz se mojih minusov ne bojim, boj se ti svojega neznanja ekonomije…

 
Prepričljiv multitalent
Majhen, a pomemben