Predstavitve

Toyota Aygo: slovenska predstavitev

Danes je Piazzo Unita v Trstu preplavil val Japoncev, tokrat ne v običajni obliki strnjene skupine turistov, temveč v koloni živopisanih in drzno oblikovanih malih mestnih avtomobilov.

Seveda tudi v našem primeru ni šlo brez fotografiranja, le da smo se namesto na impozantne arhitekturne znamenitosti osredotočili na živahno zunanjo podobo nove Toyote Aygo, ki smo jo peljali na pravi testni poligon – v italijanski mestni vrvež. Svoje delo je opravila brezhibno, zraven pa poskrbela za zabavo mimoidočih, ki so si hoteli od blizu pogledati to pisano atrakcijo.

Kdo bi si pred časom lahko mislil, da bodo Japonci pri oblikovanju tako mladostni in igrivi, kot kaže podoba nove generacije Toyote Aygo. V svoji drznosti so šli celo tako daleč, da so na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu popolnoma zasenčili PSA-jeva dvojčka, s katerima si delijo zasnovo in ki sta v primerjavi z Aygom delovala kot sivi miški. Posledično to seveda pomeni, da se bo komu novi Aygo zdel preveč izstopajoč – a konec koncev ni nič slabega, če avto ni všeč vsem po vrsti. Zagotovo pa je to primeren pristop, s katerim se znamka skuša ločiti od konkurence ter privabiti kupce, ki so mladi po letih ali po duši. Zanje pri Toyoti pravijo, da so progresivni del družbe, poudarjajo individualnost ter jih veselijo nove tehnologije. Ob tem so aktivni ter ambiciozni, dosti pomena pa seveda dajejo tudi oblikovanju.

Kot je pred časom zapisal Gašper v prvih vtisih z mednarodne predstavitve, so se pri oblikovanju pri Toyoti povezali s sodobno japonsko generacijo mladih. Najbolj izrazit zunanji element je brez dvoma prednja maska v podobi kontrastne črke X, ki se lahko z dodatki razteza vse do A stebrička, najlepše pri Aygovi zunanji podobi pa je, da se lahko v marsičem prilagodi željam posameznega lastnika ter enostavno osveži z uporabo drugačnih zunanjih in notranjih okrasnih elementov. Da si bodo uporabniki in bodoči lastniki še lažje predstavljali razpoložljive možnosti in podobo svojega Ayga, so pri Toyoti z uvedbo modela v salone pripeljali tudi digitalnega prodajnega svetovalca v obliki novega konfiguratorja vozila, ki želeno kombinacijo ob zaključku izbire prikaže na velikem zaslonu.

Mi smo si ga danes lahko ogledali v prodajno servisnem centru Jereb v Izoli, ki za predstavitev ni bil izbran naključno. Letos so bili namreč že šestič zapovrstjo deležni priznanja Ichiban, ki ga Toyota Motor Europe podeljuje partnerjem v znak izkazanega zadovoljstva strank. Z novim Aygom bodo skušali prepričati ob obstoječih tudi čim več novih strank, ki jim bo pri srcu vožnja v atraktivnem malem mestnem avtomobilu. Ta je po novem prostornejši ter ima izboljšano udobje ter vozne lastnosti, svojo povezljivost dokazuje z zmogljivostmi sistema X-touch z zaslonom na dotik, varnost pa z doseženimi štirimi zvezdicami na nedavnem testu Euro NCAP.

Toyota Aygo bo kupcem na voljo z 51-kilovatnim litrskim bencinskim trivaljnikom v povezavi s petstopenjskim ročnim menjalnikom, ki ga za doplačilo 850 evrov lahko nadomesti samodejni menjalnik x-shift. Hiter pogled na cenik daje jasno vedeti, da pri slovenskem zastopniku stavijo na prodajo uporabnejše petvratne različice, saj ima trivratna izvedba na razpolago le dva nivoja opreme, njena cena z osnovno opremo x pa se začenja pri 8.690 evrih. Doplačilo za zadnji par vrat znaša 300 evrov, najdražja petvratna izvedenka x-wave pa stane 11.460 evrov.

Glede na to, da želijo na ceste pri Toyoti poslati čim več avtomobilov, ki bodo zbujali pozornost  in poskrbeli za prepoznavnost znamke, bodo uporabnikom za dostopno ceno ponudili raznovrstne oblikovne dodatke, s katerimi bo njihov Aygo postal nekaj tako edinstvenega, kot so sami.

Besedilo in foto: Urška Radolović

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota Aygo: slovenska predstavitev"


xxl
7 leta 1 mesec nazaj

Kulsko,to bi znala bit resna konkurenca twingotu.

 
Renault Twingo: slovenska predstavitev
Mercedes-Benz razred V: slovenska predstavitev