Novice

Honda z novim športnim križancem

Japonski avtomobilski proizvajalec je razkrila model športnega križanca Elevate, ki naj bi bil ob Indiji namenjen tudi globalnim trgom.

Novi športni križanec Honda Elevate dopolnjuje Hondino paleto tega segmenta in naj bi bil po poletnem pričetku prodaje v Indiji kmalu na voljo tudi kupcem na ostalih trgih. Za zasnovo modela, ki temelji na konstrukcijski osnovi limuzinskega modela City, so poskrbeli v Hondinem centru za raziskave in razvoj na Tajskem.

Športni križanec srednje velikosti (dolžina 4,312 m, širina 1,790 m, višina 1,650 m) se glede na velikost postavlja ob bok modelu Honda HR-V, ki so ga pri japonski znamki namenili evropskim kupcem. V primerjavi z modelom HR-V deluje bolj robato ter z bolj škatlasto obliko in 17-palčnimi platišči nakazuje svoj cenovno dostopnejši značaj. Robustnost in terenski vtis poudari večja sprednja maska, nad katero kromirana letvica povezuje sprednja žarometa v tehniki LED. Hondino identiteto izraža tudi zadnji del, z značilnim lučmi v obliki črke L in velikimi prtljažnimi vrati, za katerimi se skriva 458 litrov prostora za prtljago.

Notranjost nove Honde Elevate bo ob številnih kotičkih za odlaganje ponujala dovolj prostora petim osebam. Za prikaz informacij o vožnji bo poskrbela kombinacija analognih števcev in 7-palčnega digitalnega zaslona, za prikaz vsebin in nastavitve informacijsko-multimedijskega sistema in določenih funkcij avtomobila pa bo na voljo sredinsko nameščen zaslon na dotik v velikosti 10,25 palca. V pomoč vozniku bo v novem modelu standardno na voljo široka paleta asistenčnih sistemov Honda Sensing, dodatno varnost ob morebitnem trku pa bo zagotavljalo šest zračnih blazin.

Honda Elevate naj bi bila najprej na voljo z 1,5-litrskim bencinskim motorjem i-VTEC (89 kW/121 KM in 145 Nm) in pogonom na sprednji kolesni par. Motor bo na voljo v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjalnikom CVT, v roku prihodnjih treh let pa naj bi predstavili tudi baterijsko gnano električno različico.

Proizvodnja bo potekala v indijskem obratu Tapukara (Radžastan). S pobiranjem prvih naročil v Indiji naj bi pričeli v letošnjem juliju, točen datum prihoda na ostale svetovne trge pa zaenkrat še ni znan.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Honda z novim športnim križancem"


Blinder
10 meseci 18 dni nazaj

pa kaj zdaj, že vsaka opeka na kolesih je “športna”?

limas
10 meseci 18 dni nazaj

Komu so sploh dostopni novi avti? Zgornjemu najbogatejšemu sloju, ki predstavlja 15% populacije. Ostali životarijo. Srednji razred, ki je včasih kupoval nova vozila pa ne obstaja več.

thunderbolt
10 meseci 18 dni nazaj

Bodo Kitajci stvari postavili na svoje mesto.

xxl
10 meseci 18 dni nazaj

Upam, čeprav ta naj bi bil dostopen, glede na to, da ga bodo izdelovali v Indiji.

 
Nova generacija voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit
Porsche Slovenija šteje 30 let