Novice

Nova generacija voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit

Peugeot predstavlja panoramsko voznikovo mesto I-Cockpit, ki ponazarja preobrazbo znamke in bo najprej na voljo v novi generaciji modela Peugeot 3008.

Pri znamki Peugeot so v novi generaciji voznikovega mesta i-Cockpit združili dva od treh temeljnih elementov – digitalno instrumentno ploščo v višini oči in sredinski zaslon informacijsko-multimedijskega sistema na dotik. Oba sta vgrajena v 21-palčni ukrivljen panoramski zaslon visoke ločljivosti, ki sega od levega roba armaturne plošče do sredinske konzole. Tretji del voznikovega mesta i-Cockpit predstavlja volan kompaktnih mer s stikali na dotik, ki po temeljiti prenovi zagotavlja še boljši občutek in udobje pri vožnji.

Ergonomijo dodatno izboljšuje rahla usmerjenost panoramskega zaslona proti vozniku, a kljub temu ostaja dostopen tudi sopotniku na desnem sedežu. Na instrumentni plošči pred voznikom se prikazujejo vse informacije o vožnji, desna stran panoramskega zaslona pa med drugim omogoča upravljanje različnih funkcionalnosti, vključno s klimatsko napravo in multimedijo. Na osrednjem delu armaturne plošče so namestili nastavljive tipke na dotik (i-Toggles), ki si jih lahko uporabnik individualno nastavi za hiter dostop do najpogosteje uporabljanih funkcij.

Panoramski zaslon je pritrjen na zadnjem delu z (iz potniškega prostora neopaznim) nosilcem, ki ustvari učinek lebdenja. Dodatno je poudarjen s posebno ambientalno osvetlitvijo, ki se razteza po celotni širini armaturne plošče. Videz notranjosti zaokrožajo še površine iz pravega aluminija in dekorativni dodatki iz tkanine.

Novi Peugeot 3008 z naslednjo generacijo voznikovega mesta i-Cockpit prihaja v podobi električnega športnega terenca v izvedbi fastback ter bo prvič predstavljen v letošnjem septembru.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Nova generacija voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit"


10 meseci 15 dni nazaj

O moj bog a sploh kej vidiš ven .. pa ta volan med j…i enostavno ne razumem

Firediver
10 meseci 14 dni nazaj

Probaj najprej…če bi bilo tako zanič, bi Peugeot to že ukinil ne pa delal evolucije.

10 meseci 10 dni nazaj

Ja itak ja , vsi ostali proizvajalci so pa slepi dej no

Firediver
10 meseci 10 dni nazaj

Se pravi, ti imaš prav, vsi ostali se pa motijo?

Moje mnenje je, da si je Peugeot dosti dobrega naredil, ko je šel v tako pogumno oblikovanje, s katerim pač izstopa iz povprečja. Številke kažejo, da mu je uspelo, vsem kritikom navkljub.

 
Novi EX30: električen, majhen in pomemben za Volvo
Honda z novim športnim križancem

Več vsebin

Novice

Naslednik Peugeota 508 bo iskal navdih v konceptu Instinct

Novice

Peugeotov drzen koncept Instinct

Reportaže

PRIMA kompaktni križanci so vse manj dostopni

Testi

So bolj temeljiti

Citroën C5 Aircross 2.0 BlueHDi EAT8 Shine
Testi

Našli so svojo magično moč

Peugeot 508 2.0 BlueHDi 180 EAT8 Allure
Testi

Podaljšani 3008

Peugeot 5008 GT
Predstavitve

Prostorni križanec in tehnološko prenovljena kompaktna družina

Peugeot 5008 in 308: slovenska predstavitev
Testi

Na vse ali nič

Peugeot 3008 Allure 1.6 BlueHDi EAT6