Novice

Pomladni prihod novih različic Dacie Spring

Dacia Spring se je v manj kot v dveh letih od pričetka prodaje zavihtela v sam vrh najbolje prodajanih električnih avtomobilov.

Pri romunski znamki pod okriljem Skupine Renault so ob drugi obletnici prodaje električnega modela Spring pripravili nekaj novosti. Električnemu mestnemu modelu so namenili nov, močnejši električni motor, paket opreme Extreme ter tovorno različico Cargo, ki bo poslovnim uporabnikom omogočila neomejen dostop do mestnih jeder. Njegovo prijaznost okolju so potrdili tudi pri organizaciji Green NCAP, kjer so ji podelili najvišjo oceno petih zvezdic.

Dacia Spring tudi z močnejšo različico električnega motorja (48 kW/65 KM), ki se pridružuje obstoječi (33 kW), še naprej tehta manj kot 1.000 kg. Posledično električni motor za pogon porabi manj energije, lahek baterijski paket (188 kg) pa naj bi različici Extreme zagotavljal do 220 kilometrov dosega z enim polnjenjem (kombiniran cikel WLTP), oziroma do 310 kilometrov v skladu z mestnim ciklom WLTP. Močnejši električni motor bo na voljo ob izbiri novega paketa opreme Extreme in je kombiniran s prenosom moči, ki ob izboljšanem prenosu navora zagotavlja hitrejše speljevanje in boljše pospeške v širokem razponu vrtljajev.

Z letošnjo pomladjo bo poslovnim uporabnikom na voljo tudi gospodarska različica Cargo s predelno mrežo med prednjim in zadnjim delom ter največ 1.000 litri prostora za tovor ob nosilnosti preko 350 kg. Tudi gospodarska različica s homologacijo N1 ohranja doseg potniške s šibkejšim električnim motorjem – 230 km v kombiniranem in do 305 km v mestnem ciklu WLTP.

Za nakup modela Dacia Spring se je od pomladi leta 2021 odločilo že več kot 108.000 kupcev, z lani prodanimi 48.900 primerki pa je Spring postal tretji najbolje prodajani model zasebnim kupcem v Evropi. S prodajo novih različic pričenjajo tudi na slovenskem trgu, več podrobnosti pa je na voljo v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Pomladni prihod novih različic Dacie Spring"


mrtwelvetrees
1 leto 1 mesec nazaj

Še premalo moči.

1 leto 1 mesec nazaj

Skrpeta, Kitajci jo bodo pojedli za malico kripo

xxl
1 leto 1 mesec nazaj

Srečo ima, da še ni preboja s Kitajske.

Firediver
1 leto 1 mesec nazaj

Bo pa edini ali pa vsaj zadnji preživeli, ko bo do preboja prišlo.

 
Kitajski Zeekr v Evropo že letos pozimi
Nov osnutek EU bi z e-gorivi lahko podaljšal dobo motorjev z notranjim zgorevanjem