Predstavitve

Španski temperament

Cupra Formentor in prenovljena Seat Ateca: slovenska predstavitev

Križanec Formentor bo imel v zgodovini znamke Cupra vedno poseben status, saj je njen prvi samostojno razviti model.

Čustveni Formentor

Cupra Formentor (19)Formentor z vstopom na trg nagovarja kupce, ki sta jim pomembna tako drzno izstopajoče oblikovanje kot tudi zmogljivosti avtomobila. Z njim naj bi pri mladi španski znamki utrdili svoj položaj na trgu, saj naj bi novi križanec s svojo zasnovo in sedmimi različnimi pogonskimi sklopi, ki vključujejo tudi dva priključna hibrida, pomenil velik korak naprej in prevzel v letošnjem letu kar 90 odstotkov prodaje. Prodaja modelov Cupra bo v Sloveniji v prehodnem obdobju potekala v sklopu t.i. Cupra Cornerjev, ločenih kotičkov znotraj obstoječih salonov Seat – trenutno jih lahko najdete na treh lokacijah (Ljubljana, Brezovica in Kamnik).

Cupra Formentor (21)Model Formentor je, enako kot Cuprin Leon, zasnovan na koncernski platformi MQB Evo, ki med drugim omogoča vključitev številnih pogonskih tehnologij ter nadgrajenih asistenčnih sistemov. Ker je oblikovan kot križanec, je v primerjavi z Leonom širši, ima višja kolesa ter ponuja višji položaj sedenja. Oblikovanje je emocionalno ter v veliki meri sledi konceptu iz leta 2019, vizualno je poudarek na zadnjem delu vozila, dolg pokrov motornega prostora pa poudarja dinamična razmerja. Široka paleta barv lakov med drugim vsebuje dve barvi z mat učinkom (petrolejsko modra mat in magnetno siva mat), poseben pečat pa zunanjosti daje tudi logotip v bakreni barvi.


Formentor v številkah – dolžina: 4.450 mm, širina: 1.839 mm, višina: 1.511 mm, medosna razdalja: 2.679 mm (2.680 mm modeli 4Drive in PHEV), prostornina prtljažnika: 450 litrov (420 litrov modeli 4Drive in 345 litrov PHEV).


IMG_5739Potniška kabina deluje športno, še posebej v izvedbi opcijskih športnih školjkastih sedežev v usnju petrolejsko modre ali črne barve; materiali dajejo občutek kakovosti, detajli pa so izvedeni v bakreni barvi. Armaturna plošča daje vtis lebdenja, ki ga med drugim ustvarja polkrožna ambientna osvetlitev v tehniki LED prek celotne širine armaturne plošče in sprednjih vrat; slednja ima poleg estetske tudi varnostno vlogo, saj je povezana z asistenčnimi sistemi vozila. Osrednji element je 10- oziroma 12-palčni zaslon infozabavnega sistema MIB3, ki ga nadgrajujejo vključene povezljivostne rešitve Cupra Connect. Podatki so pred voznikom prikazani na 10,25-palčnem digitalnem zaslonu.

Cupra Formentor (17)Modeli Cupra omogočajo izbiro med različnimi voznimi profili s prednastavljenimi lastnostmi (zvoka motorja, tlaka blažilnikov, delovanja prilagodljivega tempomata …), pri štirikolesno gnanih modelih pa je dodan še Off-road profil za nadzorovano vožnjo v zahtevnejših pogojih. Dodatek, ki prav tako vpliva na vozno dinamiko, je opcijski sistem dinamičnega uravnavanja podvozja (DCC), ki se optimalno prilagaja vozni podlagi v skladu z voznikovimi željami; slednji se podrobno uravnava z drsniki v menijih infozabavnega sistema v voznem profilu Individual. Prestavno ročico je v modelih z menjalnikom DSG zamenjalo prestavno stikalo, nad njim pa se kot poudarek športnega karakterja lahko nahaja tipka za izklop sistema elektronskega nadzora stabilnosti.

Ob številnih vozniških pomagalih pri znamki izpostavljajo prediktivni tempomat (določi lokacijo vozila ter upošteva podatke o poteku poti in stanju na cesti za samodejno prilagajanje hitrosti vozila), sistem za asistenco v vožnji (Travel Assist, deluje do hitrosti 210 km/h), asistenco za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu (Side Assist), asistenco za stranski promet zadaj (Exit Assist) ter sistem za pomoč v sili (Emergency Assist).

pogoniSerija Formentor ima dve kategoriji: v prvi so modeli z močjo do 180 kW (245 KM), v drugi z oznako VZ (veloz – hitro) pa modeli z močjo od 180 kW (245 KM) naprej (z boljšo serijsko opremo). Zaenkrat so pri nas na voljo avtomobili s pogonom 1.5 TSI 110 kW z ročnim ali DSG menjalnikom, obe različici priključnega hibrida ter najmočnejši 2.0 TSI 228 kW z menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom. Ostale izvedenke naj bi se jim pridružile v naslednjih dveh mesecih. Novost v ponudbi in prava poslastica za ljubitelje športne vožnje pa naj bi bil novi petvaljni motor v modelu VZ5, o katerem bomo več izvedeli 22. februarja, na tretjo obletnico samostojnega obstoja znamke.

Cene za Formentor se pričenjajo pri 30.375 evrih, kolikor stane vstopni bencinski 1.5 TSI z ročnim menjalnikom, več informacij pa najdete v priloženem ceniku.

Prenovljena Ateca

Ateca je bila leta 2018 prvi model pod samostojno znamko Cupra, osvežitev ji je prinesla manjše popravke zunanjosti in notranjosti. Na trg ob tej priložnosti prihaja tudi omejena serija Limited Edition z razširjenim paketom vključene opreme, ki vključuje vse asistenčne sisteme, panoramsko okno in električno odpiranje prtljažnih vrat.

Ateca pa je bila pred tem seveda že del modelne palete znamke Seat, kjer je po predstavitvi leta 2016 pričakovano postala prodajna uspešnica. Prenova ji je v lanskem letu prinesla zadržane oblikovne popravke zunanjosti in notranjosti,  pri tem pa so se ravnali po novih smernicah, uvedenih z modelom Tarraco.

Seat Ateca (4)Več poudarka so Španci namenili udobju in izboljšani uporabniški izkušnji. Voznikov sedež je na primer po novem lahko električno nastavljiv (s spominsko funkcijo), dodan je razširjen paket opreme Xperience. Osrednji zaslon infozabavnega sistema zdaj lahko meri do 9,2 palcev, dodana je opcija brezžične povezljivosti Apple CarPlay ter Android Auto (Full Link). Posodobili so tudi nabor asistenčnih sistemov.

Ateca  združuje nabor novih in optimiziranih bencinskih in dizelskih motorjev z nižjimi emisijami kot pred prenovo. Vsi motorji TDI so opremljeni z novim sistemom SCR z dvojnim vbrizgavanjem aditiva AdBlue.

ateca pogoniCene za prenovljeno Ateco se pričenjajo pri 20.499 evrih za vstopno različico Hola! 1.0 TSI 81kW (110KM). Več podrobnosti najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović. Sliki: Seat.

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Španski temperament"


18 dni 16 ur nazaj

sem prvo mislil, tako iz strani, da gre za mazdo 3

20 dni 22 ur nazaj

Nič, česar ne vidimo vsakodnevno na cestah že zadnjih 7 let. Zeham.

Firediver
20 dni 22 ur nazaj

Se strinjam…predvidevam, da se Španci niso pomehkužili, zatorej bo bolj držalo, da vpliv njihovega temperamenta ne seže dalj od naslova članka o tem avtomobilu!

chad
21 dni 20 ur nazaj

Sem ga videl na avtocesti, od zadaj zelo lep, naredi kar športen vtis za dvignjenega leona. Če bi kupoval tako zadevo, bi raje alfo stelvio

22 dni 13 ur nazaj

Dizajn sicer ni slab, nimajo pa ti avtomobili prav nobene duše. Praktično privzdignjen golf s povečanimi kolesi in malo bolj drznim karoserijskim dizajnom. Motorizacija je prav tako sterilna (kar ne pomeni da je slaba), ker jo najdeš v vseh vagovih modelih, kar ni prav nič edinstveno in slednje se od neke “športne” podznamke oz. modelov pričakuje.

22 dni 15 ur nazaj

Kako prodat avto razreda golfa za 30k +? Z lahkoto, nabij ga na večja kolesa in mu reči crossover. haahha

 
Postopna elektrifikacija