Novice

Bosta Volvo in Daimler sodelovala pri razvoju motorjev?

Po nekaterih informacijah naj bi se podjetji dogovarjali o morebitnem sodelovanju na področju razvoja motorjev z notranjim zgorevanjem.

Po poročanju portala Automobilwoche, kjer so citirali izjavo neimenovanega managerja znamke Volvo, naj bi bili teku uvodni pogovori o sodelovanju, vendar pa je kmalu po objavi uradni tiskovni predstavnik podjetja poudaril, da je še prezgodaj za informacije o projektih v prihodnosti.

Že v lanskem oktobru so pri Volvu potrdili združitev razvojnega oddelka in proizvodnih zmogljivosti za motorje z notranjim zgorevanjem s podjetjem Geely, v katerega lastništvu so. S tem naj bi nastal nov globalni dobavitelj, ki naj bi se ukvarjal z razvojem nove generacije motorjev z notranjim zgorevanjem in hibridnih pogonskih sklopov, verjetno pa bi lahko kmalu pričeli tudi z razvojem električnih pogonskih sklopov. V novem oddelku naj bi z delom pričeli do konca marca, istočasno pa bi lahko ta datum pomenil tudi pričetek novega sodelovanja z Daimlerjem.

Poraja se vprašanje, kakšen vpliv na morebitno sodelovanje bo imel 10 odstoten lastniški delež Geelyja v nemškem Daimlerju, s katerim že načrtujeta skupen razvoj in proizvodnjo električnih Smartov na Kitajskem ter na istem področju razvijata ponudbo rešitev mobilnosti. Po drugi strani Volvo in Geely že sodelujeta pri proizvodnji avtomobilov pod znamko Lynk & Co.

Podobno kot pri Volvu je tudi tiskovni predstavnik podjetja Daimler potrdil, da se sodelovanje razvija v pozitivni smeri ter obenem ni podal nobenih konkretnih informacij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo, Daimler.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Bosta Volvo in Daimler sodelovala pri razvoju motorjev?"


4 leta 3 meseci nazaj

Aha se pravi še niso 100% ziher če je elektrika prava pot. Mi se je zdelo 😀

 
Bosch razkriva prvi produkcijski lidar dolgega dosega
Predčasno razkrit Fiskerjev električni križanec Ocean