Novice

Novi ë-Berlingo že v Sloveniji

Električna različica priljubljenega družinskega enoprostorca združuje prostornost in uporabnost klasično gnanih modelov z električnim načinom vožnje.

Tretji generaciji Berlinga se poleg bencinske in dizelske različice pridružuje še baterijsko gnana električna, ki bo omogočala vožnjo brez lokalnih emisij. Poganjal jo bo električni motor z močjo 100 kW (136 KM), baterija kapacitete 50 kWh pa naj bi omogočala do 280 km dosega z enim polnjenjem (WLTP). Najvišja dosežena hitrost bo 135 km/h, izbirati pa bo možno med tremi načini vožnje (Normal, Eco, Power).

Električni Berlingo bomo lahko polnili na domačem hišnem priključku, na polnilni postaji WallBox z močjo od 3,7 do 22 kW ali pa na hitri polnilnici z močjo do 100 kW, kjer se bo ob najhitrejši opciji polnjenja baterijo dalo napolniti do 80 odstotkov v pol ure.

Tudi ë-Berlingo bo imel enako, prostorno potniško kabino ter prtljažnik z do 2.126 l prostornine kot bencinski ali dizelski modeli, v njem pa bomo lahko prevažali tudi predmete, daljše od treh metrov. Modularnost in odlagalna mesta ostajajo del njegove genetske zasnove in še naprej omogočajo raznovrstno uporabnost. Na voljo bo v dveh dolžinah (M: 4,4 m in XL: 4,75 m) v opremskih različicah Live, Feel, Feel Pack in Shine ter sedmih barvnih niansah zunanjosti (bela Banquise, kovinsko modri Deep, sivima Acier in Platinum, Metallic Cooper ter Sable in črno Perla Nera.

Notranjost električnega ë-Berlinga bo prepoznavna po novi 10-palčni digitalni instrumentni plošči in prosojnem zaslonu za prikaz podatkov, vozniku pa bo na voljo vrsta tehnologij za pomoč pri vožnji. V odvisnosti od izbrane različice bo nudila prostor za udobno potovanje petim do sedmim osebam.

Pri slovenskem uvozniku znamke Citroën so že pričel z zbiranjem naročil, cene pa naj bi se pričele pri 26.825 evrih (ob upoštevanju vseh trenutnih ugodnosti in eko subvencije).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi RS3 je športnik za vsakdanjo rabo
Rivian v novem krogu zbiranja sredstev zbral novih 2,5 milijarde ameriških dolarjev