Novice

Prenova za Volkswagen Touareg

Pri nemški znamki so tretji generaciji modela Touareg namenili osvežitev na sredini življenjskega cikla.

Evolutiven pristop
Volkswagen Touareg
po petih letih od predstavitve aktualne generacije dobiva osvežen videz, pri proizvajalcu pa so mu namenili tudi nekaj tehnoloških posodobitev. Tudi tokrat so se  držali načela evolucije pri spremembah zunanjosti, ki postaja skladnejša s trenutnimi oblikovalskimi smernicami.

Prenovljen Touareg bo prepoznaven po spremenjenem sprednjem delu z novo masko in opcijskimi matričnimi žarometi IQ.Light HD LED, ki združujejo 38.000 svetlobnih elementov za še bolj natančno osvetlitev ceste pred vozilom v primerjavi z žarometi prejšnje generacije. Svetlobni podpis bo poudarjen še z novo zasnovo zadnjih luči, ki jih preko celotne širine povezuje svetlobni trak.

Nadgradnja vozniških pomagal

Pri Volkswagnu so poskrbeli tudi za osvežitev notranjosti, ki deluje še bolj premijsko. Vozniku bo na voljo posodobljena različica digitalnega cockpita (Innovision Cockpit), ki združuje digitalno instrumentno ploščo z informacijsko-multimedijskim sistemom Discover Pro Max. Ta postaja del standardne ponudbe tega modela, določenih izboljšav pa je bil deležen tudi glasovni pomočnik. Posodobitve so bili deležni tudi asistenčna sistema Travel Assist in Park Assist Plus z možnostjo daljinskega nadzora, na voljo pa bo tudi asistenčni sistem za vleko prikolice (Trailer Assist). Poleg sistema, ki olajša nočno vožnjo (Night Vision) del standardne opreme postaja tudi tipalo, ki meri obremenitev strehe in prilagodi delovanje sistema za stabilizacijo (ESC).

Šestvaljnik in elektrifikacija

Paleta pogonskih sklopov zajema 3,0-litrsko V6 bencinsko opcijo s 335 KM in 450 Nm navora ter dizelski različici z 228 KM in 500 Nm ter 282 KM in 600 Nm navora. Vrh motorne ponudbe predstavljata priključno-hibridni izvedenki s kombinacijo bencinskega šestvaljnika in električnega motorja, ki jima električno energijo zagotavlja baterija kapacitete 14,1 kWh.

V najbolj zmogljivi različici R eHybrid bo priključno-hibridni pogonski sklop razvil 340 kW (462 KM) sistemske moči, športni značaj pa bodo poudarjale modro obarvane zavorne čeljusti in 20-palčna platišča Braga ter usnjeni sedeži in modri poudarki v notranjosti.

S pobiranjem prvih prednaročil so pri Volkswagnu že začeli, z izjemo različice Touareg R eHybrid, ki bo na voljo za naročanje okvirno čez mesec dni. Cene na nemškem trgu se pričenjajo pri 69.200 evrih za standarni model, najmanj 75.070 evrov bo potrebno odšteti za različico Elegance, medtem ko se cene modelov R-Line pričenjajo pri 79.660 evrih. Za model Touareg R eHybrid, ki predstavlja vrh ponudbe, bo potrebno odšteti najmanj 93.870 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenova za Volkswagen Touareg"


Aesthetics
11 meseci 9 ur nazaj

Sem slišal, da so pri VW nehali Touareg-a proizvajati, da je naslednik Tuareg.

 
Hrvaško “darilo” turistom: polnjenje avtov bo precej dražje
Aston Martin DB12 je prvi iz nove generacije športnih modelov britanske znamke