Novice

Novi finančni vložki za Rivian

Ameriškemu zagonskemu podjetju, ki se ukvarja z razvojem električnih vozil, je v zadnjem krogu zbiranja sredstev uspelo pridobiti svežih 1,3 milijarde dolarjev.

Letošnje leto je v znamenju obsežnih prilivov svežega kapitala za ameriški Rivian, saj jim je po finančnih vložkih spletnega velikana Amazon v višini 700 milijonov ameriških dolarjev ter ameriškega avtomobilskega proizvajalca Ford, ki je prispeval nadaljnjih 500 milijonov, v zadnjem krogu financiranja uspelo zbrati še dodatne 1,3 milijarde dolarjev (1,18 milijarde evrov) svežega kapitala.

Zbrana sredstva je, poleg dodatnih vlaganj s strani Amazona in Forda, tokrat prispevalo še ameriško investicijsko podjetje BlackRock, služila pa naj bi predvsem pravočasnemu zagonu proizvodnje električnega poltovornjaka R1T in športnega terenca R1S, predvidenega za drugo polovico prihodnjega leta. Oba modela sta bila predstavljena preteklo leto na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, izdelovali pa naj bi jih v bivšem proizvodnem obratu podjetja Mitsubishi v mestu Normal, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Illinois.

Modela sta zasnovana na Rivianovi unikatni platformi rolke (Skateboard), z baterijami, nameščenimi pod zgornjim robom koles, ter električnimi motorji skupne moči med 300 in 522 kW na oseh. Baterijski paketi naj bi imeli kapaciteto med 105 in 180 kWh ter naj bi omogočali do 640 km dosega z enim polnjenjem.

Rivian naj bi pod svojo znamko načrtoval razvoj in izdelavo šestih električnih modelov do leta 2025, preostali del njihovega delovanja pa naj bi, poleg morebitnega razvoja tehnologije za shranjevanje energije, predstavljala še razvoj in proizvodnja električnih vozil za ostala podjetja. Zaenkrat imajo sklenjen tovrsten dogovor s podjetjem Ford, medtem ko naj bi Amazon že naročil 100.000 električnih dostavnikov s pričetkom dobave v letu 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority.     Foto: Rivian.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen odpira novo poglavje polnjenja električnih avtomobilov
Ford bi lahko uporabil Volkswagnovo platformo MEB za manjši Mach-E