Novice

Novi Hyundai Tucson bistveno drugačen od predhodnika

Kot je bilo jasno že iz prve napovedi, se prihajajoči Tucson tako oblikovno kot vsebinsko opazno odmika od zaenkrat še aktualne tretje generacije.

Pri korejskem proizvajalcu so razkrili novi Tucson, za katerega je videti, da bo ob prihodu na trg razburkal vode izjemno konkurenčnega segmenta kompaktnih križancev. Eden od razlogov za to je nedvomno njegov izstopajoč in odločen videz, ki stavi na zelo samosvoj, lahko bi skoraj rekli radikalen dizajn. Predvsem sprednji in zadnji del avta sta oblikovana na način, kot ga na trgu še nismo videli. Spredaj je prepoznati popolnoma nova, tako imenovana parametrična žarometa, ki izklopljena delujeta skrita ob vklopu pa se razkrijeta.

Dinamika oblikovanja prednjega dela se nadaljuje na boku avta v podobi ostrih potez in površin ter poudarjenih blatnikov. Skoraj tako poseben kot sprednji del je tudi zaključek avta s samosvojimi zadnjimi, v več ločenih elementov deljenimi svetilkami, brisalnikom, skritim v zgornji spojler prtljažnih vrat, ter poudarjen odbijač z vdelanim difuzorjem.

V kabini je sodobnost oblikovanja razvidna v podobi zajetne, v bleščečo črno plastiko odeto sredinsko konzolo, ki se navidezno spušča z vrha armaturne plošče kot vodni slap. Korejci so sredinsko konzolo, ki močno stavi na dotično občutljivost površin, vdelali tudi velik 10,25-palčni vodoravno orientiran zaslon večopravilne enote, ne manjka pa niti računalniški zaslon namesto merilnikov. 10,25-palčni zaslon žal ne bo namenjen vsem Tucsonom, saj bodo vstopni modeli morali shajati s »samo« 8-palčno izpeljanko. Jasno je, da ne bosta manjkala povezljivosti z Apple in Android prenosnimi telefoni. Piko na i sodobnosti pa v Tucsonu odigra NFC komunikacije avta z vašim telefonom, s pomočjo katerega je moč novinca zakleniti ali odkleniti ter zagnati motor in celo krmiliti klimatsko napravo iz razdalje največ 30 metrov od avta.

»Božično vzdušje« v novem Tucsonu si bodo uporabniki lahko vzbudili z uporabo ambientalne osvetlitve, ki premore 64 barvnih odtenkov, nastavljivih v 10 stopnjah svetilnosti.

V Ameriki bo Tucson dobavljiv tudi z 2,5-litrskim štirivaljnim bencinarjem, ki pa v Evropi ne bo na voljo. Na stari celini računamo na že poznane motorje iz aktualnea modela in poudarjeno elektrifikacijo le teh. Manjkala ne bo niti priključno-hibridna izpeljanka.

Korejci so že potrdili začetek prodaje novinca na domačem trgu v Koreji še v tem mesecu, na ostalih svetovnih trgih pa lahko računamo nanj v prvi polovici 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Hyundai. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Novi Hyundai Tucson bistveno drugačen od predhodnika"


2 meseci 3 dni nazaj

Kot neki Ssanyong hahaha. Žalostno. In kot je rekel Cashy, tole bo hitro grdo in staro izgledalo… Trendovski za 3 leta…

cashy
2 meseci 8 dni nazaj

mi je zanimivo navdušenje komentatorjev. Jaz imam nasproten občutek. Čeravno zdaj izgleda sveže in zanimivo, se mi zdi, da se bo tale dizajn hitro in grdo postaral. Za moje pojme je premalo “čist”, da bi skozi leta ohranjal svežino.

srcnik
2 meseci 9 dni nazaj

Ojojoj, škoda da so šli z dizajnom v kitajsko smer 🙁 Trenuten je res lep zunaj, tole pa deluje nametano vse skupaj :/ Nekak tako izgleda, kot da bi imel vsak v dizajn teamu svojo idejo, pa so kar upoštevali vse in jih združili v tale stvor…

drugmirko
2 meseci 9 dni nazaj

če odšteješ oblije ledaste “novoletne okrasitve”, “dvoetažne luči” in kopico pregibov po haubi in boku ma praktično identično silhueto, kot zdejšnji…tako, da ne vem…. če pogledam mimo kopice karoserijskih detajlov ne vidim kej dost novega. vidim pa velik “blinga”…. malo preveč za moj okus.
ma pa lepo notranjost sam, nisem pa glih navdušen nad popolnim umanjkanjem fizičnih knofov…

Gosic
2 meseci 9 dni nazaj

🤢

 
Predstavniki evropske avtomobilske industrije za čimprejšnji dogovor
Združitev s PSA dviguje vrednost delnic FCA

Več vsebin

Testi

Hyundai presežnikov

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD AT8 Impression
Testi

Izpopolnjen in suveren

Hyundai Tucson 1.7 CRDi HP 7DCT Impression
Novice

Kona bo nov Hyundaijev kompaktni športni terenec

Testi

N-astopač

Hyundai Tucson 1.6 CRDi 7DCT 4WD Impression N-Line
Reportaže

Najbolj prepričljiv kompaktni križanec

Novice

PRIMA se je lotila kompaktnih križancev

Testi

Na vse ali nič

Peugeot 3008 Allure 1.6 BlueHDi EAT6
Testi

Odsev

Hyundai Tucson 1.7 CRDi Impression