Novice

Toyota in Geely v razvoj novih tehnologij z Baidujem

Kitajska tehnološka multinacionalka Baidu naj bi z avtomobilskima proizvajalcema Toyota in Geely sodelovala pri razvoju sistemov avtonomne vožnje.

Sklepanju partnerstev med podjetji z namenom razvoja sistemov za podporo avtonomni vožnji kar ni videti konca. Tokrat se je kitajski internetni velikan, ki se ukvarja tudi z razvojem sistemov umetne inteligence, združil z japonsko Toyoto in kitajskim avtomobilskim proizvajalcem Geely. Za sodelovanje naj bi se dogovorili z namenom razvoja tehnologij in sistemov avtonomne vožnje, vključno z uporabo umetne inteligence pri pametnih sistemih povezljivosti in mobilnosti. Baidu želi v prihodnosti povečati svojo prisotnost na področju avtonomnih tehnologij in sistemov umetne inteligence ter obenem prispevati svoj delež pri uvedbi elektrifikacije na avtomobilskem področju.

Baidu je sicer leta 2017 predstavil platformo Apollo, ki so jo razvili z namenom hitrejšega razvoja avtonomnih tehnologij ter sodelovanja z ostalimi podjetji. Trenutno pri razvoju omenjene platforme sodeluje več kot 130 podjetij, vključno z nekaj večjimi predstavniki avtomobilske industrije, kot so Daimler, Volvo, Ford in BMW, pri razvoju odprtokodne različice platforme pa je vključeno več tisoč razvijalcev. Zaenkrat imajo dovoljenje za preizkušanje avtonomnih vozil na določenih področjih Kitajske, želijo pa si tudi preboj na področje Združenih držav Amerike.

Njihova programska oprema Apollo Minibus naj bila v prihodnosti uporabljena v Toyotini seriji avtonomnih vozil e-Palette, Li Zhenyu, podpredsednika oddelka razvoja inteligentnih sistemov vožnje, pa napoveduje, da naj bi skupaj s Toyoto razvijali nadaljnje možnosti uporabe avtonomnih tehnologij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cooper SE je prvi električni Mini
Avtomobil, ki se odziva na razpoloženje voznika